Overeenkomst woningbouw Bathmense Enk getekend

Laatste nieuws

26-09-2018 Overeenkomst woningbouw Bathmense Enk getekend Er komen nieuwe woningen bij in de Bathmense Enk. Nebra Ontwikkeling en Onroerend Goed en Le Clercq Planontwikkeling hebben met de gemeente afspraken gemaakt over de bouw van ongeveer 120 woningen. Dit sluit aan bij de woningbehoefte in Bathmen.
De nieuwe wijk Bathmense Enk fase 3 gaat uit van de bestaande historische elementen zoals de houtwal, de Vogelzangsteeg en boerenerven in het  Enklandschap. Dit is terug te zien in de indeling en de vormgeving van de nieuwe woonwijk.
 
Huur en Koop
Aan de westzijde van Bathmen, aan de Deventerweg, ontstaat zo een nieuwe woonbuurt met rijwoningen (huur en koop), twee-onder-een kapwoningen, vrijstaande woningen en vrije kavels. De nieuwe woonbuurt sluit aan bij de sfeer en identiteit van Bathmen. Er worden mooie wandelpaden aangelegd. De woningen krijgen een dorpse en landelijke uitstraling.
 
Nebra en De Marken zijn de huidige grondeigenaren. Door de invoering van de nieuwe woningwet per juli 2015 mogen corporaties zich alleen nog bezig houden met hun core business, het bouwen en verhuren van  huurwoningen. Mede hierdoor heeft De Marken een deel van haar grondpositie overgedragen aan Le Clercq Planontwikkeling.
Terug >>